PREDSEDNIK BUTEFLIKA UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICI STEVANA LABUDOVIĆA

„Bio je čovek uverenja, zaljubljenik u ideju socijalne pravde, napredak, slobodu i emancipaciju naroda, zalagao se istinski u alžirskoj borbi protiv kolonijalne vladavine, rizikujući svoj život, beše mobilisao svoju kameru i sve stečeno znanje u službi postizanja naše stvari“, napisao je predsednik Republike.

„Njegov nepokolebljiv i bratski angažman su omogućili da se skine veo tajne sa međunarodnog javnog mnenja i pokaže prava istina i slika, o borbi, uprkos kolonijalnoj propagandi, kao i da se istorijski trenutci naše borbe za oslobođenje učine besmrtnim. Nepokolebljivo vezan za našu zemlju, nosio je Alžir u srcu i u duši“, istakao je predsednik.

„U ovim posebno bolnim trenutcima, koristim priliku da prvenstveno njegovoj porodici, njegovim bližnjima, a zatim i njegovim prijateljima izražim iskreno saučešće i moje veliko saosećanje“, rekao je na kraju, šef države.

Izvor:
http://www.aps.dz/algerie/66225-deces-de-stevan-labudovic-le-president-bouteflika-souligne-l-engagement-du-defunt-en-faveur-de-la-revolution-algerienne

ALŽIR: PRES SLUŽBA
subota 25. novembar 2017.godine,
Rabia Al Awal br. 6, 1439 Hijiri
Objavljeno: Subota, 25. novembar 2017.godine u 18h34
Grad Alžir