KOMEMORATIVNI SKUP, POVODOM SMRTI STEVANA LABUDOVIĆA, U NACIONALNOM ARHIVU ALŽIRA

Generalna direkcija Nacionalnog arhiva Alžira, u saradnji sa Ambasadom Repubike Srbije u Alžiru, organizovao je, 7. 12. 2017. godine, komemorativni skup, povodom smrti Stevana Labudovića, fotografa i snimatelja Alžirske revolucije.

Posle intoniranja državnih himni Alžira i Srbije, generalni direktor  Generalne direkcije Nacionalnog arhiva Alžira, Abdelmađid Šihi i ambasador Srbije u Alžiru, Nj. E Aleksandar Janković održali su govore, u kojima je istaknut značaj saradnje i prijateljstva između Alžira i Srbije, čemu je poseban doprinos dao i Stevan Labudović, koji svojim reportažama, pomogao da se prava slika o alžirskoj borbi za nezavisnost probije u svet. Skupu su se, pozdravnim govorima, obratili i H. Latli, direktor uprave u MSP Alžira i predstavnici Društva prijatelja Alžira iz Beograda; Draginja Vlk i Marko Jelić.

Skupu su prisustvovali predstavnici Ministarstva spoljnih poslova  Alžira, oficiri alžirske narodne nacionalne armije, institucija kulture, veterani alžirske revolucije, predstavnici srpske dijaspore, i dr. Takođe, prisustvovali su i naši operski umetnici, predvođeni primadonom Jadrankom Jovanović, koji su bili na gostovanju u Alžiru, u organizaciji Ministarstva kulture Alžira.

U holu Nacionalnog arhiva Alžira, organizovana je i izložba posvećena Stevanu Labudoviću.
 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=459002024496389&id=100011597867829
 
http://alger.mfa.gov.rs/cir/newstext.php?subaction=showfull&id=1513253737&ucat=106&template=HeadlinesCir&#disqus_thread