HOR „BARILI“ DODELIO POVELjU ZAHVALNOSTI DRUŠTVU PRIJATELjA ALŽIRA

Fotografija zahvalniceGradski ženski hor „Barili“, koji je osnovan 1992. godine, najpre pod okriljem Centra za kulturu Požarevac, da bi, posle pet godina postojanja, bio proglašen za Ustanovu kulture grada Požarevca, proslavio je, 15. decembra 2017. godine, 25 godina postojanja svečanim prijemom i izložbom fotografija u svečanom salonu gradskog zdanja, uz prisustvo velikog broja poštovalaca i drugih uvaženih gostiju.

Jubilej, koji je obeležio ovaj hor, okupio je sinoć veliki broj gostiju, ljubitelja kulture i umetnosti, ali i prijatelja. Svečani salon bio je izložbeni prostor sa veoma zanimljivom postavkom fotografija sa nastupa hora na brojnim velelepnim scenama, prizora iz života jedne horske porodice na dobrom glasu, što jeste od velikog značaja.

Ivan Jović, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, istakao je da je, tokom četvrt veka postojanja, hor „Barili“ dočekivao najznačajnije ličnosti iz zemlje i inostranstva, a ujedno Požarevljane sa njima, kroz muziku, spajao.

Mr Katalin Tasić, istakla je najznačajnije nastupe hora, kao i mukotrpan rad i mnogo vežbanja, što je bilo neophodno da bi uspešno odgovorili svakom zadatku.

Povodom jubileja, hor je dodelio povelje zahvalnosti Ministarstvu kulture i gradu Požarevcu, ustanovama i pojedincima, kao i Ambasadi Alžira, i Društvu prijatelja Alžira.

U ime ambasade Republike Alžira, povelju zahvalnosti primio je ambasador Nj. E. Abdelhamid Šebšub, a u ime Društva prijatelja Alžira, predsednik Marko Jelić.

Ovaj hor nastupio je pet puta na događajima, koje su organizovali Ambasada Alžira i Društvo prijatelja Alžira, izvodeći državne himne Srbije i Alžira. Saradnja je prerasla u prijateljstvo, a izvođenje alžirske himne, postalo je prepoznatljivo i veoma cenjeno među Alžircima.

http://www.hitradio.rs/vest/10825/hor-barili-obelezava-25-godina-postojanja

http://ebranicevo.com/pesmom-nas-cetvrt-veka-povezuju-sa-drugim-narodima

http://www.sattelevizija.com/vesti/jedna_vest/hor_barili_proslavio_tradiciju_dugu_25_godina_171216141323

http://urbancityradio.org/izlozba-fotografija-povodom-25-godina-postojanja-gradskog-zenskog-hora-barili/

http://urbancityradio.org/obelezen-jubilej-25-godina-gradskog-zenskog-hora-barili-foto/

http://ebranicevo.com/cetvrt-veka-elitnog-hora